Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Γερμανία: Στα «μαχαίρια» ο κυβερνητικός συνασπισμός λόγω Ελλάδας!

Stuttgarter Zeitung
Stuttgarter Zeitung (Photo credit: Wikipedia)

Σηκώνουν «μπαϊράκι» οι Φιλελεύθεροι - Επίθεση του υπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Ντιρκ Νίμπελ, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή τις δηλώσεις περί τρίτου πακέτου στήριξης


Σε σκληρές θέσεις δείχνουν να μετακινούνται εκ νέου οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι (FDP), με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Το νέο δάνειο προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις θέλουν τους Φιλελεύθερους να βρίσκονται με το ένα πόδι εντός και με το άλλο εκτός Βουλής. Ενδεχομένως, λοιπόν, η διαφοροποίησή τους από τις θέσεις που έχουν εκφράσει Σόιμπλε και Μέρκελ, να αποβλέπουν σε εκλογικό όφελος...

Υπό το πρίσμα αυτό, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθώς και επικεφαλής υποψήφιος του Κόμματος των Φιλελευθέρων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ντιρκ Νίμπελ, αποκτούν ξεχωριστή σημασία.

«Τώρα θα πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα, για να υλοποιήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, αλλά προς το παρόν τα πηγαίνει καλά» λέει χαρακτηριστικά, επικρίνοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις δηλώσεις του σχετικά με τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Με την Ελλάδα υπάρχουν σαφείς συμφωνίες για το τι πρέπει να γίνει σε αντάλλαγμα για την τρέχουσα δανειακή βοήθεια και το καλοκαίρι του 2014 θα εξετασθεί τι έχει επιτευχθεί και τι πρέπει ακόμη να γίνει, αναφέρει ακόμη ο κ. Νίμπελ, μιλώντας στην «Stuttgarter Zeitung».

Χαρακτηριστικά, τονίζει ότι δεν έχει καμία κατανόηση για τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, τις οποίες χαρακτηρίζει «ατυχή διατύπωση, η οποία προκάλεσε φόβο».

Αναφερόμενος ακόμη στο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ο κ. Νίμπελ κάνει λόγο για «ένα κόμμα παράξενων και εν συγχύσει ανθρώπων» και προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ότι δεν θα επιτύχει την είσοδο στην Βουλή, αλλά, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί για λίγες ψήφους να εμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών-Φιλελευθέρων και να οδηγηθεί η χώρα σε κυβέρνηση κεντροαριστερής συνεργασίας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...