Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Ιράκ: Πυροβόλησαν στρατιώτες και έκαψαν τα πτώματα


Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ, περιλαμβανομένων και πέντε στρατιωτών που... έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλων που στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματα, όπως ανέφεραν αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις στο Ιράκ. Περισσότεροι από 1.000 Ιρακινοί σκοτώθηκαν τον Ιούλιο, που αποτέλεσε αρνητικό ρεκόρ από το 2008, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η μεγαλύτερη επίθεση την Κυριακή, συνέβη 290 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, όταν μαχητές έστησαν ενέδρα σε δύο ταξί που μετέφεραν στρατιώτες. Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε στρατιώτες και στη συνέχεια έκαψαν τα πτώματα, όπως ανέφερε στο πρακτορείο reuters στρατιωτική πηγή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλα επτά άτομα σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν, σε δύο ξεχωριστές εκρήξεις που έγιναν στην πόλη Μάνταεν, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

Επίσης, σε δύο άλλες επιθέσεις, που έγιναν σε εμπορικές περιοχές κοντά στη Βαγδάτη, σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν δέκα.

Νωρίτερα την Κυριακή, η αστυνομία ανέφερε ότι τρεις σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο – βόμβα εξερράγη στην πόλη Μπάλαντ, ενώ δύο ακόμη άτομα έπεσαν νεκρά από πυρά, κοντά στα σπίτια τους στην Μοσούλη.
Σε άλλη βομβιστική επίθεση, δύο μέλη σιιτικής οικογένειας έχασαν τη ζωή τους, ενώ εννέα ακόμη τραυματίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...