Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ενα εκατομμύριο ευρώ εφάπαξ επίδομα στους κληρονόμους του Τζούλιο Αντρεότι!


Η Γερουσία της Ιταλίας καλείται να καταβάλει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ένα εντυπωσιακό ποσό ως εφάπαξ επίδομα στην οικογένεια του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού και γερουσιαστή Τζούλιο Αντρεότι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών πριν δύο εβδομάδες.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για ποσό-ρεκόρ, το οποίο φέρεται να ανέρχεται, σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ο επτά φορές Pρωθυπουργός Τζούλιο Αντρεότι διατέλεσε αδιάκοπα βουλευτής και γερουσιαστής επί 65 χρόνια. Από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι την ημέρα του θανάτου του. Το 2001 είχε οριστεί από τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας ισόβιος γερουσιαστής.

Η Γερουσία δεν διαθέτει το συγκεκριμένο ποσό και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε μια μικρή παράταση για να μπορέσει να καταβάλει τα χρήματα στους κληρονόμους του ιταλού πολιτικού, όπως γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero.

Πρόκειται για αστρονομικό εφάπαξ, που θυμίζει αμοιβές κορυφαίων μάνατζερ, σημειώνουν σχολιαστές.

Το ποσό προέκυψε από καθ' όλα νόμιμες διαδικασίες, στο μέλλον όμως δεδομένης της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα θεωρείται απίθανο να μπορέσει να καταβληθεί ανάλογο εφάπαξ σε κάποιο άλλο μέλος του ιταλικού Κοινοβουλίου.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...