Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλων στη Γαλλία

Ο Μπρουνό Μπουαλό και ο Βενσάν Οτέν είπαν το απόγευμα της Τετάρτης «oui» ενώπιον της δημάρχου του Μονπελιέ, σφραγίζοντας με ένα φιλί διαρκείας τον πρώτο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου που τελείται στη χώρα.

«Σας ανακηρύσσω συζύγους, ενωμένους με τα δεσμά του γάμου σύμφωνα με τον νόμο»​​, είπε η δήμαρχος του Μονπελιέ Ελέν Μαντρού, την ώρα που στην αίθουσα του δημαρχείου ακουγόταν το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «Love and Marriage».

Είχαν προηγηθεί πολύμηνες αντιδράσεις και ογκώδεις διαδηλώσεις από τους πολέμιους του νόμου τον οποίο επικύρωσε πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Εκατοντάδες προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γαλλίας, παρακολούθησαν την τελετή η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Ο 30χρονος Μπουαλό και ο 40χρονος Οτέν (στη φωτογραφία ανταλλάσσουν το πρώτο τους φιλί μετά τον γάμο) είναι το πρώτο ζευγάρι ομοφυλοφίλων που ενώνεται με τα δεσμά του γάμου στη Γαλλία, έπειτα από την ψήφιση του νόμου Γάμος για Ολους.

«Είναι μεγάλη χαρά για μένα να σας κατονομάζω συζύγους» είπε η Ελέν Μαντρού, καθώς το ζευγάρι αγκαλιαζόταν και οι περίπου 600 παρευρισκόμενοι επευφημούσαν.

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Μονπελιέ αποκάλεσε τον νόμο «ένα στάδιο προς τον εκσυγχρονισμό της χώρας».

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν την περασμένη Κυριακή στο Παρίσι, εκφράστηκαν φόβοι για τον κίνδυνο ταραχών από εξτρεμιστικές οργανώσεις κατά την τέλεση του γάμου.

Ο Μπρουνό Μπουαλό δήλωσε ότι δεν θα αφήσει τις διαμαρτυρίες να χαλάσουν το γεγονός. «Είναι ο γάμος μας, ό,τι κι αν συμβεί», είπε.

Απειλητικό τηλεφώνημα
Το μεσημέρι της Τετάρτης, ένα ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα στο δημαρχείο του Μονπελιέ μετέθεσε χρονικά - κατά λίγα λεπτά - την τέλεση του γάμου.

Οπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Γαλλική Αστυνομία διέταξε την εκκένωση του δημαρχείου και διεξήγαγε έρευνα στον χώρο, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου το περιεχόμενο του οποίου δεν ανακοινώθηκε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κόσμος μπήκε και πάλι στην αίθουσα, καθώς δεν εντοπίστηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο στον χώρο.

Το δημαρχείο φυλασσόταν από 50 αστυνομικούς. Η τελετή, την οποία παρακολούθησαν περίπου 230 δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, ήταν ανοιχτή για το κοινό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...