Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ιράκ: Δεκάδες νεκροί σε νέες επιθέσεις

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα στο Ιράκ, σε πολλαπλές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν.. με στόχο τη σουνιτική κοινότητα της χώρας, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και οι αρχές ασφαλείας.

Μία διπλή βομβιστική επίθεση με στόχο είχε σουνίτες πιστούς μετά τις εβδομαδιαίες προσευχές της Παρασκευής είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι 55 στη Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές κι αστυνομικές πηγές.

Η πρώτη βόμβα εξερράγη κοντά στο τέμενος της Σαρία κατά την έξοδο των πιστών, ενώ λίγο αργότερα μία δεύτερη πυροδοτήθηκε στο ίδιο σημείο με στόχο τους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στα θύματα της προηγούμενης έκρηξης, επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Στο Μαντάιν, νοτίως της πρωτεύουσας, μία βόμβα εξερράγη κατά του πλήθους στην κηδεία ενός σουνίτη, προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 25 άλλων, προσέθεσαν ιατρικές κι αστυνομικές πηγές.

Οι νέες αυτές επιθέσεις μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν ως αντίποινα στο κύμα βομβιστικών πληγμάτων που πριν δύο ημέρες είχαν προκαλέσει τον θάνατο σε πολλούς δεκάδες σιίτες, σε μία περίοδο πολιτικής έντασης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...