Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σε 94.000 ανέρχονται οι νεκροί του εμφυλίου εκτιμά η αντιπολίτευση στη Συρία


Τουλάχιστον 94.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011, υποστήριξε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ακόμα και αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι μια συντηρητική εκτίμηση γιατί ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος, φτάνοντας και τις 120.000.

Αυτό γιατί και οι δύο πλευρές (συνήθως για λόγους προπαγάνδας και για να κρατήσουν όσο μπορούν το ηθικό των στρατιωτών τους) «κάνουν συντηρητικές εκτιμήσεις για τα θύματά τους».

Η οργάνωση, που την Κυριακή έκανε λόγο για 82.257 νεκρούς, αναθεώρησε τα στοιχεία της και εξήγησε ότι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι στο μεταξύ είχε στη διάθεσή της πρόσθετες πληροφορίες από τις περιοχές των αλαουιτών, της μειονότητας από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 41.000 από τους επιβεβαιωμένους νεκρούς ήταν αλαουίτες.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της οργάνωσης, είπε ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από οκτώ διαφορετικές πηγές σε παράκτιες πόλεις και στη Χομς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...