Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Νέα επίθεση Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Δέκα ώρες διήρκεσε η μάχη μεταξύ Ταλιμπάν και αφγανικών δυνάμεων μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές εναντίον κτιρίου του ΟΗΕ στην Καμπούλ. Δύο πολίτες, ένας αστυνομικός και πέντε Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.

 Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν Ταλιμπάν που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά και οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και αυτοπροωθούμενες βομβίδες προσπάθησαν να εισβάλουν σε κτίριο του Διεθνούς Οργανισμού για την Μετανάστευση (ΙΟΜ), ο οποίος υπάγεται στον ΟΗΕ, στην αφγανική πρωτεύουσα. Όταν οι φρουροί από το Νεπάλ στο κτίριο ανταπέδωσαν τα πυρά, οι επιτιθέμενοι κατέφυγαν σε ένα γειτονικό σπίτι και άρχισαν μια μάχη που διήρκεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην ίδια γειτονιά στεγάζονται γραφεία του ΟΗΕ, διπλωματικές αποστολές και εγκαταστάσεις της αφγανικής ασφάλειας καθώς επίσης ιδιωτικοί ξενώνες και δύο νοσοκομεία, ένα από τα οποία υπάγεται στην υπηρεσία πληροφοριών της χώρας. Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση που εξαπολύουν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ σε λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα. Αφγανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι απώλειες μεταξύ των αμάχων είναι σχετικά μικρές επειδή η χθεσινή ημέρα ήταν αργία στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...