Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Χομς της Συρίας

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σε συνοικία της πόλης Χομς, στην κεντρική Συρία, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τέσσερις άνδρες σκοτώθηκαν στη συνοικία Ουάερ της Χομς όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και ορισμένοι είναι σε σοβαρή κατάσταση», ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση που βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών και στρατιωτικών πηγών.

Η Ουάερ ελέγχεται από τις δυνάμεις του καθεστώτος, αλλά σχεδόν καθημερινά σημειώνονται μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών γύρω από τη ζώνη αυτή.

Δυτικότερα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών στον τομέα του Κουσέιρ. Τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν στις μάχες αυτές, στις οποίες συμμετέχουν επίσης και μέλη της λιβανικής Χεζμπολάχ, στο πλευρό των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Η περιοχή του Κουσέιρ είναι στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές, αφού βρίσκεται πάνω στον κεντρικό άξονα που οδηγεί στο Λίβανο και στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Δαμασκό με τα παράλια της Συρίας.

Το Σάββατο πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι ο συριακός στρατός και η σιιτική οργάνωση έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το 80% του Κουσέιρ και ότι έχουν «ασφαλίσει» τον δρόμο που συνδέει το Λίβανο με τη Χομς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...