Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Κατάρρευση γέφυρας σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ


Τμήμα γέφυρας πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου των ΗΠΑ κατέρρευσε στον ποταμό Σκάγκιτ βορείως του Σιάτλ με αποτέλεσμα οχήματα και άνθρωποι να πέσουν στα παγωμένα νερά.

Η κατάρρευση του Διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 5 πάνω από τον ποταμό σημειώθηκε γύρω στις 7 μ.μ. τοπική ώρα, 05:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας, ανάμεσα στις πόλεις Μάουντ Βερμόν και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βορείως του Σιάτλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Μαρκ Φράνσις.

«Πολλά αυτοκίνητα βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα όταν αυτή κατέρρευσε στον ποταμό Σκάτζιτ», δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα The Seattle Intelligencer.

Δημοσιογράφος της ίδιας εφημερίδας ανέφερε ότι ήδη έναν άνδρα να κάθεται πάνω σε ένα όχημα που βούλιαζε και δίπλα του ένα ακόμη αυτοκίνητο να βυθίζεται στα νερά του ποταμού.

«Έχω αναφορές για οχήματα και ανθρώπους στο νερό», δήλωσε ο Φράνσις.

Η εφημερίδα «Σιάτλ Τάιμς» έκανε γνωστό, ότι περισυνελέγησαν τρεις άνθρωποι από το νερό.

Δύο από τους διασωθέντες νοσηλεύονται με υποθερμία, δήλωσε ο Γκίβεν Κατς, εκπρόσωπος της κομητείας Σκάγκιτ στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

«Οι διασώστες δεν πιστεύουν ότι παραμένει κάποιος μέσα στο νερό», συμπλήρωσε, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Οι Αρχές περιμένουν επιβεβαίωση για τα αίτια της κατάρρευσης. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα φορτηγό, πιθανόν υπερφορτωμένο, το οποίο προσέκρουσε στη δομή της γέφυρας ακριβώς πριν αυτή καταρρεύσει.

Πάντως την ώρα του ατυχήματος δεν έβρεχε στην περιοχή.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί το 1955, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιδιωτικής Εθνικής Βάσης Δεδομένων για τις Γέφυρες. Ο αυτοκινητόδρομος και η γέφυρα είναι ο κύριος οδικός άξονας ανάμεσα στο Σιάτλ και το Βανκούβερ του Καναδά.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σκάγκιτ, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook, ζητεί από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή για να μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία πρώτων βοηθειών.

Η κατάρρευση σημειώνεται σχεδόν έξι μήνες αφότου μια άλλη γέφυρα κατέρρευσε στη Μινεσότα και δημιούργησε ανησυχίες για ελαττωματικές υποδομές στις ΗΠΑ.

Η κατάρρευση αυτή, τον Αύγουστο του 2007, της γέφυρας I-35W στον ποταμό Μισισιπή κατά τη βραδινή ώρα αιχμής είχε στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους ενώ 145 είχαν τραυματισθεί.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι αρχές διαπίστωσαν πως δώδεκα χαλύβδινα υποστηρίγματα, τα οποία πιστεύεται ότι προκάλεσαν την καταστροφή, ήταν μικρότερα σε μέγεθος από τις προδιαγραφές και μια επιθεώρηση ρουτίνας δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...