Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τα «άκουσε» ο Μπαράκ Ομπάμα για το Γκουαντάναμο

Επεισοδιακή ήταν τελικά η πολυαναμενόμενη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη το βράδυ στο Πανεπιστήμιο Άμυνας στην Ουάσιγκτον, η οποία έφερε τον αμερικανό Πρόεδρο να υπερασπίζεται την τακτική ως προς την χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια διαδηλώτρια η οποία τον εγκάλεσε ενώπιον των δημοσιογράφων και των τηλεοπτικών συνεργείων για την πολιτική των ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο. 

Ο Μπαράκ Ομπάμα ουσιαστικά επισημοποίησε την τακτική των χτυπημάτων, αν και όπως είπε αυτό είναι ένα έσχατο μέσο. «Οι ΗΠΑ δεν προβαίνουν σε πλήγματα όταν έχουμε τη δυνατότητα να συλλάβουμε τους τρομοκράτες. Η προτίμησή μας είναι πάντα να προσάγουμε, ανακρίνουμε και να απαγγέλλουμε κατηγορίες», δήλωσε ο Ομπάμα.

Οταν ωστόσο άρχισε να μιλάει για το Γκουαντάναμο, μία διαδηλώτρια εξαπέλυσε φραστική επίθεση λέγοντάς του για τους «απεγνωσμένους κρατουμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας» και τονίζοντάς του ότι ως αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να δώσει εντολή να κλείσει άμεσα το Γκουαντάναμο. Ο Ομπάμα διατήρησε την ψυχραιμία του και τής είπε να καθίσει για να της απαντήσει. Εκείνη συνέχισε να φωνάζει και τότε άνδρες ασφαλείας του αμερικανού ηγέτη την οδήγησαν μακριά από την αίθουσα.

Ο Ομπάμα δεσμεύτηκε πάντως ότι θα επαναλάβει τις προσπάθειες που έχουν κολλήσει στο Κογκρέσο για να κλείσει το Γκουαντάναμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...