Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι 47 βαθμοί Κελσίου «άναψαν» τα αίματα στην Ινδία

Ενα μικρό αγόρι πλένεται ενώ δύο άνδρες πίνουν νερό από αυτό που μάζεψαν από τη διαρροή αγωγού στο Νέο Δελχί, όπου η κατάσταση παρά τον καύσωνα, είναι καλύτερη από αυτήν που βιώνουν οι 190 εκατ. κάτοικοι του Ουτάρ Πραντές, χωρίς ρεύμα και νερό.

Βίαιες ταραχές έχουν ξεσπάσει στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, Ουτάρ Πραντές από τον καύσωνα που οδήγησε σε συνεχή «μπλακ-άουτ» και διακοπές της υδροδότησης.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι του κρατιδίου που αριθμεί 190 εκατομμύρια ανθρώπους, επιτέθηκαν κατά των υπαλλήλων της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κράτησαν ομήρους δεκάδες εξ αυτών και έβαλαν φωτιά σε σταθμούς παραγωγής ρεύματος.  

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη για τα επεισόδια που εξαπλώνονται ραγδαία με τον υδράργυρο κολλημένο στους 47 βαθμούς Κελσίου και τις διακοπές ρεύματος να σταματούν την υδροδότηση πολλών κατοικιών.

Τα κλιματιστικά δεν λειτουργούν και το πόσιμο νερό είναι δυσεύρετο, αφού η παροχή του γίνεται μέσω αντλιών που χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Βαχράιχ και έβαλαν φωτιά ενώ κράτησαν ομήρους τους εργαζόμενους σε αυτόν για 18 ώρες.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καύσωνας θα κρατήσει όλη την εβδομάδα στη βόρεια και τη δυτική Ινδία κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα την ημέρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 47 και 48 βαθμών Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...