Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πολύνεκρη ληστεία τράπεζας στο Ισραήλ


Πέντε άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε ληστεία που έγινε σε τράπεζα στο νότιο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο ένας από τους δύο ληστές, ο οποίος αυτοκτόνησε όταν η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή για να απελευθερώσει ομήρους.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν το υποκατάστημα της Bank Hapoalim, στην νότια πόλη Μπιρσεμπά, όταν ενημερώθηκαν για την ένοπλη ληστεία στην τράπεζα αυτή που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι υπήρξε καταιγισμός πυρών και ότι οι υπεύθυνοι ενός σχολείου που βρίσκεται εκεί κοντά έδωσαν εντολή να κλειδωθούν οι πύλες του.
Κατά την διάρκεια του περιστατικού, η αστυνομία συνέλαβε τον έναν από τους δύο ληστές, αλλά ο άλλος παρέμεινε οχυρωμένος μέσα στην τράπεζα κρατώντας τουλάχιστον έναν όμηρο, ο οποίος είναι τώρα σώος και ασφαλής.

Νωρίτερα ο διοικητής της αστυνομίας της περιοχής Νεγκέβ, Πέρετζ Αμάρ, είχε διευκρινίσει σε δημοσιογράφους ότι φέρεται ότι κρατείτο όμηρος μια γυναίκα, η οποία απελευθερώθηκε στη συνέχεια, και είχε χαρακτηρίσει το περιστατικό «λήξαν».

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως και ο ένας ληστής, ο οποίος φέρεται ότι αυτοπυροβολήθηκε και αυτοκτόνησε. Το περιστατικό έχει λήξει», δήλωσε παράλληλα στον Ισραηλινό Ραδιοσταθμό ο διοικητής της περιφερειακής αστυνομίας Γιοράμ Λεβί μετά την επιδρομή των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην τράπεζα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τέσσερις νεκροί είναι τρεις υπάλληλοι της τράπεζας και ένας πελάτης.

Σπάνια γίνονται βίαιες ένοπλες ληστείες στο Ισραήλ. Το 2011, ένας ληστής σκότωσε έναν φρουρό σε μια τράπεζα στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...