Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ιταλία: Άμεση δράση για την καταπολέμηση της ανεργίας ζητεί ο Ναπολιτάνο

Σε μέγα πρόβλημα και για την Ιταλία, εξελίσσεται η ανεργία των νέων που φθάνει στο 38%. Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για να μειώσει το ποσοστό, ενώ ακόμη και ο Πρόεδρος της χώρας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, παρότρυνε... κράτος και επιχειρήσεις να βρουν λύσεις για να ενισχυθεί η απασχόληση.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai 3, ο νέος υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι, προσπαθεί να εξασφαλίσει πόρους 12 δισ. ευρώ, με στόχο να μειωθεί η ανεργία των νέων, από το 38% στο 30%.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Λέτα ελπίζει να μπορέσουν να δημιουργηθούν 100.000 θέσεις εργασίας για ανέργους μέχρι 24 ετών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμοστεί άμεσα η μείωση της περιόδου διακοπής ανάμεσα στην λήξη της μιας σύμβασης έργου και στην επόμενη , σε μόλις 20 ημέρες, καθώς και η λεγόμενη «αλληλεγγύη των γενεών»: η θέσπιση, δηλαδή, ευρείας μερικής απασχόλησης για εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη για να αρχίσουν να προσλαμβάνονται σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης νέοι
υπάλληλοι.

Στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι «η δραματική κρίση που ζει η Ιταλία επιβάλλει στους κοινωνικούς εταίρους, στους κρατικούς θεσμούς και στις επιχειρήσεις την εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για να δοθεί νέα ώθηση στην απασχόληση και την οικονομική-κοινωνική ανάπτυξη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...