Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ιταλία: Ο Μπέπε Γκρίλο εκτιμά ότι η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα πέσει "πολύ γρήγορα"

Ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός Μπέπε Γκρίλο εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Ενρίκο Λέτα θα... πέσει "πολύ γρήγορα", διότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα προκαλέσει την πτώση της με την "πρώτη ευκαιρία".

"Η κυβέρνηση θα πέσει πολύ γρήγορα. Ο Μπερλουσκόνι θα προκαλέσει την πτώση της με την πρώτη ευκαιρία", δηλώνει ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της βελγικής εφημερίδας "Le Soir".

Ο Ενρίκο Λέτα, του Δημοκρατικού Κόμματος (PD, κεντροαριστερά), σχημάτισε τον Απρίλιο μεγάλη κυβέρνηση συνασπισμού που περιλαμβάνει υπουργούς του κόμματος του Μπερλουσκόνι (ο Λαός της Ελευθερίας, PDL).

Ο Γκρίλο, ο οποίος εξασφάλισε το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου, είπε ότι υιοθέτησε "υπεύθυνη στάση" προς τους ηγέτες του Δημοκρατικύ Κόμματος για να "δικαιολογήσει τη συμμαχία τους με τον Μπερλουσκόνι τον οποίο δαιμονοποίησαν σε όλη την προεκλογική εκστρατεία".

"Προτείναμε στο PD μια σύγκλιση σε τέσσερα βασικά σημεία, συμπεριλαμβανομένης της μη εκλεξιμότητας του Μπερλουσκόνι και της απόδοσης των αποζημιώσεων για τη χρηματοδότηση, κυρίως, του εισοδήματος του πολίτη. Όμως όλα ήταν προκαθορισμένα. Ποτέ δεν είχαν την πρόθεση να κυβερνήσουν μαζί μας", τόνισε.

"Δεν θα μας σταματήσουν", σημείωσε ο Γκρίλο. "Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε αύριο σε περίπτωση που πέσει η κυβέρνηση".

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο πρώην ηθοποιός χαρακτήρισε το ευρώ "κούφια λέξη, που δεν σημαίνει τίποτα", επειδή "το ευρώ σημαίνει μάρκο" (το πρώην γερμανικό νόμισμα). Ο Γκρίλο που αυτοαποκαλείται "ένθερμος υποστηρικτής της Ευρώπης", δηλώνει πάντως ότι "θέλει να επανασυζητηθεί αυτή καθ' εαυτή η εννοια της Ευρώπης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...