Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μικρή άνοδο εμφάνισε η δημοτικότητα του Ολάντ


Μικρή άνοδο παρουσίασε η δημοτικότητα  του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που ανακοινώθηκε σήμερα.

Το ποσοστό αποδοχής του γάλλου προέδρου αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες φθάνοντας τον Μάιο στο 29%. Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η εικόνα του Ολάντ μεταξύ των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού κόμματος του οποίου ηγείται, των συνταξιούχων, των εργατών και των γυναικών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα JDD.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης έχει φέρει σε πέρας δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις-- την χαλάρωση των εργατικών νόμων και την ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πέρυσι τον Μάιο--ενώ αποφάσισε και την στρατιωτική επιχείρηση στο Μαλί κατά των ενόπλων ισλαμιστών.

Ωστόσο, ανάμεσα στις αποτυχίες του θεωρείται η άνοδος του ποσοστού ανεργίας, που ξεπέρασε το 10%, η απουσία ανάπτυξης και το υψηλό δημόσιο έλλειμμα της χώρας. Παράλληλα, ο νόμος για τον γάμο των ομοφυλοφίλων έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα του λαού που εκφράστηκαν με διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...