Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πακιστάν: Ο επόμενος πρωθυπουργός, Ν.Σαρίφ, καταδίκασε την αμερικανική επιχείρηση κατά του υπαρχηγού των Ταλιμπάν

Nawaz Sharif, Prime Minister of Pakistan
Nawaz Sharif, Prime Minister of Pakistan (Photo credit: Wikipedia)
Ο μελλοντικός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε την επιχείρηση των ΗΠΑ εναντίον του υπαρχηγού των Ταλιμπάν.

Ο νικητής των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών και επόμενος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε σήμερα την επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι ΗΠΑ, σκοτώνοντας με έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος τον Ουάλι ουρ-Ρεχμάν, έναν από τους σημαντικότερους διοικητές των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP).

"Η επίθεση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους δεν αποτελεί μόνο παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας» αλλά επίσης «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του κόμματος του Σαρίφ, της Μουσουλμανικής Ένωσης του Πακιστάν (PML-N).

Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του Ρεχμάν, την Πέμπτη, το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή του για ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση.

Ο Ρεχμάν σκοτώθηκε την Τετάρτη από τον πύραυλο που εκτόξευσε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε ένα σπίτι στο Βόρειο Ουαζιριστάν, μια περιοχή στα σύνορα με το Αφγανιστάν που θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων που διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα. Η επίθεση αυτή ήταν η πρώτη μετά τις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

Στην ανακοίνωση του PML-N σημειώνεται ότι ένας στενός συνεργάτης του Σαρίφ συναντήθηκε σήμερα με τον Αμερικανό επιτετραμμένο στο Ισλαμαμπάντ Ρίτσαρντ Χόγκλαντ και του ανέφερε την άποψη που έχει ο μελλοντικός πρωθυπουργός για την επίθεση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...