Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Λαοθάλασσα στη Ρώμη κατά της λιτότητας


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη κατά της λιτότητας και της ανεργίας που πλήττει πλέον μεγάλο μέρος του ιταλικού πληθυσμού.

Η διαδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, και με τη στήριξη κομμάτων της αριστεράς μεταξύ των οποίων το κίνημα "Πέντε Αστέρων", του Μπέπε Γκρίλο, το "Αριστερά και Ελευθερία", του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, αλλά και από μέλη του κεντροαριστερού "Δημοκρατικού Κόμματος".

"Η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να ασχοληθεί με τα καυτά κοινωνικά προβλήματα, αρχίζοντας από τη μείωση της ανεργίας, και να προσέξει να μην φανεί υπερβολικά ευαίσθητη μόνο προς τα αιτήματα του Μπερλουσκόνι", δήλωσε ο γραμματέας της Fiom-Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

"Η προτεραιότητα είναι η δουλειά, όχι ο φόρος ακινήτων" υπογράμμισε το Cgil, με αφορμή την αναστολή της πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων που ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.

"Η μόνη σωστή πολιτική συνταγή είναι εκείνη που επικεντρώνεται στο μέλλον των νέων και στην καταβολή κάθε προσπάθειας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας", τόνισε ο Βέντολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...