Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Στη Νάπολη σταμάτησαν την... "Χρυσή Αυγή Ευρώπης"

Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση της Alba Dorata στην Ιταλία
Επειτα από σειρά διαμαρτυριών, ανακοινώθηκε ότι δεν πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη η προγραμματισμένη συνάντηση για την ίδρυση του ιταλικού πολιτικού κινήματος Alba Dorata Europa (Χρυσή Αυγή Ευρώπη).

Οι Ιταλοί διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν αναγγείλει, μέσω ιστότοπου, ότι επρόκειτο για «ένα κίνημα εθνικιστικό, παραδοσιακό, υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης». Η διαφήμιση της συγκεκριμένης συνάντησης είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του δικτύου «Αντιφασιστική και Αντιρατσιστική Νάπολη», όπως και του κεντροαριστερού δημάρχου της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις. «Πρωτοβουλίες σαν και αυτή στη Νάπολη, σε μια πόλη που έδωσε μεγάλο αγώνα κατά του φασισμού, είναι απαράδεκτες και κατάπτυστες», τόνισε ο Ντε Ματζίστρις.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η συνάντηση «αναβάλλεται για νέα ημερομηνία, η οποία θα καθοριστεί στο μέλλον, εξαιτίας του κλίματος μεγάλης έντασης που έχει δημιουργηθεί». «Δεν έχουμε σχέση με το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, έστω και αν ανήκουμε στον ιδεολογικό χώρο της Δεξιάς», τόνισαν πάντως από το Διαδίκτυο τα μελλοντικά ιδρυτικά μέλη της Alba Dorata Europa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...