Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συνέλαβαν τον ολλανδό ιδιοκτήτη της εταιρείας που διακίνησε 300 τόνους κρέατος αλόγου


Οι Ολλανδικές αρχές συνέλαβαν τον Βίλι Ζέλτεν, διευθυντή μίας μεγάλης εταιρείας εμπορίας κρέατος, καθώς κι έναν συνεργάτη του, για την διάθεση 300 τόνων κρέατος αλόγου, που είχε «βαπτιστεί» βόειο, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εισαγγελία που ερευνά το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο.

Ο Ζέλτεν, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας Willy Selten BV, ετέθη σήμερα υπό κράτηση ως ύποπτος για παραποίηση εγγράφων και απάτη για την ψευδή σήμανση προϊόντος. Η εισαγγελία δεν κατονόμασε τον συλληφθέντα, όμως τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως αυτός είναι ο Ζέλτεν.

Οι αρχές είχαν συλλάβει επίσης την Τρίτη και τον μεταβατικό διευθυντή της ίδιας εταιρείας, η οποία κατηγορείται ότι διοχέτευσε 300 τόνους κρέας αλόγου, που προερχόταν από προμηθευτές της στην Ολλανδία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία, στο διάστημα 2011-12.

Η εισαγγελία προσδιόρισε πως η εταιρεία Selten είναι η ίδια που αποτέλεσε τον κύριο στόχο για τις έρευνες που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, μετά την αποκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου στην Ευρώπη και είναι η μία από τις δύο ολλανδικές εταιρείες που ανακάλεσαν 50.000 τόνους κρέατος αλόγου τον Απρίλιο.

Την Τετάρτη, ο ίδιος ο Ζέλτεν παρουσιάσθηκε στην ολλανδική κρατική τηλεόραση και παραδέχθηκε πως η εταιρεία του ανέμειξε κρέας αλόγου με βόειο, αλλά το έκανε κατόπιν παραγγελίας του πελάτη και αρνήθηκε ότι παραποίησε τη σήμανσή του.

Νωρίτερα εντός του μηνός, το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων σε επιστολή του στο Κοινοβούλιο επεσήμαινε πως ο Ζέλτεν είχε διαθέσει κρέας σε 132 εταιρείες στην Ολλανδία, και σε 370 εταιρείες σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να κατονομάζει ποιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...