Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ινδία: Ξεπέρασαν τις 1.300 οι καταγγελίες για βιασμό μέσα σε δέκα μήνες

Συνολικά 1.330 καταγγελίες για βιασμούς έχουν καταγραφεί από τις αρχές του χρόνου και μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο Νέο Δελχί, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης.

Η αστυνομία του Νέου Δελχί αποδίδει τη σημαντική αύξηση των καταγγελιών, από 706 πέρυσι σε 1.330 τους δέκα πρώτους μήνες του έτους φέτος, στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μετά τον μοιραίο ομαδικό βιασμό τον Δεκέμβριο του 2012 μιας 23χρονης φοιτήτριας που είχε προκαλέσει οργή σε όλη τη χώρα και είχε οδηγήσει σε πολλές διαδηλώσεις.

«Παλαιότερα πολλοί βιασμοί δεν καταγγέλλονταν από τα θύματα, τα οποία φοβούνταν την κοινωνική κατακραυγή. Τώρα περισσότερα θύματα προχωρούν σε καταγγελίες, ενώ έχει βοηθήσει και η αλλαγή στη στάση της αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Ράτζεν Μπάγκατ.

Η αστυνομία αποκάλυψε τους αριθμούς αυτούς αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ζήτησε μια καταγραφή των εγκλημάτων που διαπράττονται εναντίον των γυναικών στο Νέο Δελχί, στη διάρκεια της εκδίκασης μιας υπόθεσης με την οποία ζητείται να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί ότι η αστυνομία έκανε υπερβολική χρήση βίας στην καταστολή μιας διαμαρτυρίας τον Ιούνιο στην πόλη.

Ο Μπαγκάτ σημείωσε ότι η αστυνομία έδωσε στο δικαστήριο έναν κατάλογο με τα εγκλήματα εναντίον γυναικών που διαπράχθηκαν μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και τις 15 Οκτωβρίου 2013. Σε αυτό περιλαμβάνονται 1.330 βιασμοί, 2.844 υποθέσεις παρενόχλησης κοριτσιών και 793 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Τα εγκλήματα εναντίον των γυναικών έχουν γίνει πολύ κοινά, κυρίως τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε το δικαστήριο. «Καθημερινά σε λεωφορεία και τραίνα πολλά κορίτσια πέφτουν θύματα παρενόχλησης. Τώρα διαμαρτύρονται επειδή οι άνθρωποι είναι πλέον πιο ενημερωμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...