Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Λίβανος: Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις σουνιτών - αλαουϊτών

Επιπλέον 39 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου


Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 39 τραυματίστηκαν την Πέμπτη στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου, καθώς συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών μουσουλμάνων οι οποίοι αντιτίθενται στην κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και αλαουιτών υποστηρικτών του, οι οποίες διαρκούν από το βράδυ της Δευτέρας.

Το πρωί της Πέμπτης δολοφονήθηκε έμπορος ενώ άνοιγε το κατάστημά του στην Μααλούλα, κοντά στη σουνιτική συνοικία Μπαμπ αλ Τάμπανεχ, ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην αλαουϊτική συνοικία Τζάμπαλ Μόχσεν.

Ο στρατός «ανταπέδωσε τα πυρά» που προέρχονταν «από ελεύθερους σκοπευτές κρυμμένους σε στέγες και σε δρομάκια», σύμφωνα με πηγή.

Στην υπόλοιπη πόλη τα καταστήματα και οι τράπεζες άνοιξαν, κάτι που ωστόσο δεν συνέβη με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν ξανά ανάμεσα σε κατοίκους των δύο συνοικιών της Τρίπολης.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους των δύο συνοικιών, που γίνονται όλο και πιο συχνές, είχαν αρχίσει πριν από δυόμισι χρόνια, με την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, ενώ όλος ο Λίβανος θεωρείται διχασμένος ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του προέδρου της Συρίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...