Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Aποκλεισμός 2 ετών από την πολιτική για τον Μπερλουσκόνι

Ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλλει σήμερα ποινή αποκλεισμού από την πολιτική ζωή για δυο χρόνια, στον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του κόμματος “Forza Italia”, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η απόφαση σημαίνει ότι ο “Καβαλιέρε” δεν θα μπορεί να κατέχει κανένα δημόσιο αξίωμα για τα επόμενα δυο χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία τον κατηγορούσε η ιταλική Δικαιοσύνη.

Αρνητικές ήταν οι αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην απόφαση αυτή του Εφετείου του Μιλάνου.

«Δεν έπρεπε να αποφασιστεί η στέρηση αυτή πολιτικών δικαιωμάτων, από την στιγμή που ο τηλεοπτικός όμιλος Μέντιασετ έχει προβεί σε συμβιβασμό για τις φορολογικές απαιτήσεις των ετών 2002 και 2003 και τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του συμβιβασμού αυτού, κατέβαλε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό δημόσιο », δήλωσε ο δικηγόρος του «μίστερ τιβί» και κεντροδεξιός βουλευτής, Νικολό Γκεντίνι.

Ο Γκεντίνι, πάντως, προανήγγειλε ότι « ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να προσφύγει στον ‘Αρειο Πάγο, διότι είναι αναγκαίο να επισημοποιηθούν απαντήσεις που δεν έχουν ακόμη δοθεί».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...