Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τζον Κέρι: Η καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου επιτυγχάνεται

Ωστόσο, δήλωσε ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο στη Συρία – Ο ΟΑΧΟ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται πλήρως


«Η κυβέρνηση της Συρίας συνεργάζεται πλήρως και υποστηρίζει το έργο της ομάδας του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ)», δήλωσε η επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΧΟ στη Δαμασκό, Σίγκριντ Κάαγκ.

Η Κάαγκ πρόσθεσε ότι η αποδοχή της χώρας για τη Σύμβαση για την κατάργηση των χημικών όπλων δείχνει την δέσμευση της κυβέρνησης στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε σχετικά με τον δισταγμό της συριακής αντιπολίτευσης να μετάσχει στη διεθνή συνδιάσκεψη «Γενεύη 2», ότι θα έπρεπε να δεσμευθεί για την πραγματοποίηση ειρηνικών διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε: «Η συνδιάσκεψη θα προσφέρει στους Σύρους τη μεγαλύτερη ελπίδα για τη βελτίωση της ζωής τους».

Παρόλα αυτά, ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασάντ, δήλωσε πως δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι δεν έχει καθοριστεί μία συγκεκριμένη ημερομηνία για την τέλεση της «Γενεύη 2».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε πως η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου στη Συρία επιτυγχάνεται, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η θέση των ΗΠΑ απέναντι στον ρόλο του Άσαντ στη διακυβέρνηση της χώρας δεν έχει αλλάξει.

Διευκρίνισε, δε, ότι ο πρόεδρος δε θα έπρεπε να σκέφτεται να υποβάλει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές καθώς είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...