Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Βρετανία:Σκότωσε 82 χρονο επειδή «δεν ήταν λευκός»

Ισόβια σε ακροδεξιό δολοφόνο


Ισόβια κάθειρξη ήταν η ποινή που επέβαλε βρετανικό δικαστήριο σε 25χρονο ακροδεξιό Ουκρανό, ο οποίος δολοφόνησε έναν ηλικιωμένο μουσουλμάνο και τοποθέτησε εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από διάφορα ισλαμικά τεμένη στη Βρετανία.

Κίνητρο του δράστη Πάβλο Λάψιν, όπως ο ίδιος ομολόγησε, ήταν ότι το θύμα, ο 82χρονος Μοχάμεντ Σαλίμ, «δεν ήταν λευκός» και τον μαχαίρωσε τρεις φορές στην πλάτη τον την ώρα που ο ηλικιωμένος επέστρεφε στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ από το τζαμί όπου είχε πάει να προσευχηθεί.

Στον υπολογιστή του δράστη, εντοπίστηκε από την αστυνομία, ρατσιστικό υλικό και συγκεκριμένα το βιντεοπαιχνίδι "Εθνοκάθαρση" στο οποίο οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν όσους δεν ανήκουν στη λευκή φυλή.

Από τις βομβιστικές επιθέσεις σε τρία τεμένη δεν υπήρξαν συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές ή τραυματισμοί. Σκοπός του δράστη ήταν να εργαστεί στη Βρετανία, είχε μόλις πέντε ημέρες παραμονής στη χώρα, αν και όπως διαπίστωσε η αστυνομία, πριν καν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διατυπώσεις για τη χορήγηση άδειας, είχε ήδη ψάξει για το πού μπορεί να βρει υλικά για κατασκευή βομβών.

Απευθυνόμενος στο δράστη, ο δικαστής Νάιτζελ Σουίνι, του είπε: «Έχετε, αναμφισβήτητα, ακροδεξιές απόψεις όσον αφορά την ανωτερότητα της λευκής φυλής και τα εγκλήματά σας υποκινήθηκαν από το θρησκευτικό και φυλετικό μίσος. Ελπίζατε να προκαλέσετε μια φυλετική σύγκρουση και να αναγκάσετε τους μουσουλμάνους να φύγουν από τη γειτονιά όπου μένατε. Αυτές οι απόψεις, αυτό το μίσος και αυτά τα κίνητρα δεν έχουν καμία θέση στην πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινωνία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...