Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σε δεύτερο γύρο επαφών συμφώνησαν Μέρκελ και Σοσιαλδημοκράτες

H Αγκελα Μέρκελ προσέρχεται σε κτίριο της κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τις συνομιλίες με την ηγεσία του κόματος των Σοσιαλδημοκρατικών.
Να προχωρήσουν σε δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας αποφάσισαν την Παρασκευή οι αντιπροσωπείες των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της Άγκελα Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) υπό τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Παρά τον προσωπικό θρίαμβο της  Μέρκελ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, οι συντηρητικοί των CDU/CSU (41,5% των ψήφων) έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία για 5 έδρες. Πρέπει συνεπώς να αναζητήσουν ένα νέο σύμμαχο, αφού το φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), με το οποίο κυβερνούσαν από το 2009, δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ.

Η καγκελάριος, η οποία πρόκειται για συνεχίσει για μια τρίτη θητεία, θα επιχειρήσει συνεπώς να συνεννοηθεί με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) που ήρθε δεύτερο στις εκλογές (25,7% των ψήφων), με την ευκαιρία των σημερινών διερευνητικών συνομιλιών οι οποίες θα πρέπει να προετοιμάσουν το έδαφος για ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για τη σύσταση ενός κυβερνητικού συνασπισμού.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα κάνει το ίδιο με τους Πράσινους, αν και σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, μια κυβερνητική συμμαχία με το οικολογικό κόμμα φαίνεται λιγότερο πιθανή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...