Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ομοφυλόφιλος και «Σαλονικιός» ο διάδοχος του Γιούνκερ στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου


Από τον φιλέλληνα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Ξαβιέ Μπέτελ που έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη θα περάσει η πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου όπως όλα δείχνουν. Επειτα από 18 χρόνια στη θέση, αν και το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές, ο Γιούνκερ βλέπει την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Αλλωστε, η «εκθρόνισή» του ήταν και το στοιχείο που φαίνεται ότι ενώνει τη νέα τρικομματική κυβέρνηση της χώρας. Η απουσία ενός «εκλογικού μπόνους» για το πρώτο κόμμα επέτρεψε στην αντιπολίτευση (Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι) να συνασπιστεί ενάντια στον μακροβιότερο ηγέτη της Ευρώπης. Οσο για το ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός, όλα δείχνουν προς τον Ξαβιέ Μπέτελ.

Ο μόλις 40 ετών δήμαρχος της πόλης του Λουξεμβούργου έχει δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος και προέρχεται από το φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, που ήταν τρίτο στις εκλογές.

Ο Μπέτελ, που μπήκε πολύ δυναμικά στο χώρο της πολιτικής, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος το 2011 έγινε ο νεαρότερος που κατείχε τη θέση σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και παράλληλα ανέβασε κατακόρυφα τη δημοτικότητά του. Ο δικηγόρος, που μάλιστα για σύντομο χρονικό διάστημα είχε δικό του talk show στην τηλεόραση, έκανε μεταπτυχιακό για ένα χρόνο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το βιογραφικό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...