Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Γκορμπατσόφ: «Θα οδηγηθούμε σε νέο ψυχρό πόλεμο αν δεν τερματιστεί η κρίση στην Ουκρανία»

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε να σταματήσει η «κλιμάκωση» στην ουκρανική κρίση, η οποία οδηγεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο.


«Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση, να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τους πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, να αποτραπεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος», αναφέρει ο Γκορμπατσόφ σε επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα  Κομσομόλσκαγια Πράβντα και η οποία δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή.


Ο Γκορμπατσόφ απαντούσε σε μια έκκληση που του είχε απευθύνει μέσω της ίδιας εφημερίδας ο Βιτάλι Τρετιακόφ, ρώσος πρώην αρχισυντάκτης, για να μιλήσει στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και να της ζητήσει «να μην εμποδίσει την ειρηνική ένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία».

«Εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζετε τη θέση μου για τα γεγονότα στην Ουκρανία», του απάντησε ο Γκορμπατσόφ.
«Ο ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ Πούτιν) είναι σε σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με άλλους ηγέτες, μεταξύ αυτών και η Μέρκελ», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμεί να «εμπλακεί» στο θέμα.

«Θα σας συμβούλευα καλύτερα να αναλογιστείτε την πραγματική αιτία των γεγονότων. Πιστεύω ότι βρίσκεται στην διακοπή της περεστρόικα, στην παράλογη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991», υπογράμμισε ο Γκορμπατσόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...