Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αμερικανικό Πεντάγωνο: Έχουμε ενδείξεις ότι το Boeing βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό

-Επαναφέρει το σενάριο αεροπειρατείας Αμερικανός καθηγητής ναυτικής σχολής-Δορυφόρος «έπιασε» στίγμα του Boeing 777 αφότου χάθηκε η  επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας


Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του μοιραίου Boeing της Μαλαισίας, ενώ ολοένα περισσότερα σενάρια για την τύχη του αεροσκάφους βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Μετά τη διάψευση των μαλαισιανών αρχών ότι το αεροπλάνο των Malaysia Airlines πετούσε για περίπου τέσσερις ώρες μετά το τελευταίο στίγμα, όπως εκτιμούσαν οι αμερικανικές αρχές, το Πεντάγωνο δίνει μία νέα οπτική για τη μυστηριώδη υπόθεση της πτήσης MH 370.

Όπως αναφέρει το δίκτυο ABC news που επικαλείται αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο οποίος δεν κατονομάζεται, υπάρχει «ένδειξη» ότι το αεροπλάνο μπορεί να κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

«Έχουμε μία ένδειξη ότι το αεροπλάνο έχει πέσει στον Ινδικό Ωκεανό», φέρεται να είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος επανήλθε στη θεωρία ότι το αεροσκάφος πετούσε για περίπου τέσσερις ή πέντε ώρες από τη στιγμή που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο το αμερικανικό καταδρομικό Uss Kidd βρίσκεται εν πλω ώστε να ερευνήσει την συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία αναμένεται να φτάσει τις επόμενες 24 ώρες.

Οι μαλαισιανές αρχές πάντως διεύρυναν την περιοχή αναζήτησης δυτικά προς την Ινδία και σε συνεργασία με τις αρχές της χώρας πραγματοποιούν επιχείρηση για τον εντοπισμό του Boeing 777 στη θάλασσα Ανταμάν, καθώς το αεροσκάφος ενδέχεται να απέκλινε της πορείας του πριν σταματήσει να στέλνει το στίγμα του στο κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο αντικείμενα που εντοπίστηκαν από κινεζικό δορυφόρο να επιπλέουν στη θάλασσα της Νότιας Κίνας να ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα δήλωσε: «Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε», προσθέτοντας ότι η Μαλαισία «δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Πάντως, στο σενάριο της αεροπειρατείας επανέρχεται Αμερικανός καθηγητής στη ναυτική σχολή του Νιούπορτ.

Ο καθηγητής Τζον Σίντλερ, τόνισε πως η μόνη θεωρία που μπορεί να ευσταθεί γύρω από το εξαφανισμένο αεροσκάφος είναι αυτή της αεροπειρατείας.

«Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι μία απόπειρα αεροπειρατείας πήγε στραβά», δήλωσε ο Σίντλερ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και αξιωματούχοι της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, οι οποίοι, σύμφωνα με το δίκτυο ABC, εκτιμούν ότι κάποιος οδήγησε το αεροσκάφος σε απομονωμένη περιοχή.

Την ίδια στιγμή, και οι Navy Times αναφέρουν πως το γεγονός ότι το αεροσκάφος βγήκε εκτός πορείας και ότι δεν ανιχνευόταν από τα ραντάρ, οδηγεί στο συμπέρασμα της αεροπειρατείας, αν και το δημοσίευμα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προβλήματος στο σύστημα παροχής ενέργειας του Boeing.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News που επικαλείται πηγές, τις οποίες δεν κατονομάζει, δορυφόρος «έπιασε» στίγμα του Boeing 777 αφότου έχασε επαφή με το κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ηλεκτρονικό στίγμα δεν περιείχε τεχνικά δεδομένα, παρότι οι διεθνείς αερογραμμές χρησιμοποιούν ειδικό σύστημα καταγραφής που συγκεντρώνει τέτοια στοιχεία σε κάθε πτήση ώστε οι μηχανικοί να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα. Ανάλογες αναφορές αποστέλλονται μέσω δορυφόρου σε διαφορετικές φάσεις της πτήσης.

Η πληροφορία αυτή μπορεί να επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε πιλότος προπορευμένου Boeing ίδιου τύπου, ο οποίος δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, λίγο μετά την απώλεια του στίγματός του.

Ο πιλότος που βρισκόταν μπροστά από το αεροπλάνο των Malaysia Airlines περίπου 30 λεπτά, στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, δήλωσε στους Sunday Times πως συνομίλησε με έναν από τους δύο κυβερνήτες της μοιραίας πτήσης.

«Υπήρχαν πολλές παρεμβολές, αλλά άκουσα μουρμουρητά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τους ακούσαμε γιατί μετά χάσαμε επαφή», ισχυρίστηκε ο κυβερνήτης, ο οποίος ζήτησε να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...