Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ξύπνησαν μνήμες στη Νέα Υόρκη: Ενας νεκρός και τραυματίες από έκρηξη και κατάρρευση κτιρίου

Εντείνεται η αγωνία στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης έπειτα από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το ανατολικό Χάρλεμ το πρωί της Τετάρτης, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα.


Ολα συνέβησαν περίπου στις 15.00 (ώρα Ελλάδος) όταν η πυροσβεστική υπηρεσία έλαβε κλήση για μεγάλη έκρηξη σε διαμέρισμα κτιρίου στο ανατολικό Χάρλεμ, που βρίσκεται στο Μανχάταν.



Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει εντελώς το 100 ετών κτίριο και ολόκληρη η περιοχή να καλυφθεί με συντρίμμια, σκόνη και καπνό.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να περιορίσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει και έχει επεκταθεί σε σε παρακείμενα κτίρια.

Ξύπνησαν άσχημες μνήμες στην πόλη – Ενας νεκρός και πανικός από την έκρηξη

Τα ξένα μέσα μεταδίδουν ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου, όμως ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη διασταύρωση της 116ης Οδού με την Παρκ Άβενιου. Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν όλη την περιοχή. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, έχει υποστεί ζημιές και μια εκκλησία που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

Ενημερωθήκαμε στις 9.34 (τοπική ώρα, 15.34 ώρα Ελλάδας. Επρόκειτο για μια πολυκατοικία. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υορκης επιχειρεί αυτήν την στιγμή να σβήσει τη φωτιά είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει πολλά πυροσβεστικά οχήματα με 168 άνδρες

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα αίτια της έκρηξης, όμως μάρτυρες που μίλησαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστήριξαν ότι υπήρχαν υπόνοιες για διαρροή γκαζιού.

Λόγω της έκρηξης και της πυρκαγιάς έχουν διακοπεί όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς το σιδηροδρομικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ που απέχει ελάχιστα από το σημείο του δυστυχήματος.

Μια μάρτυρας που μίλησε στο CBS είπε ότι στο κτίριο ζούσαν πολλοί άνθρωποι και ένας από τους ενοίκους ήταν φίλος της. Φοβάμαι, φοβάμαι... Βγήκα να δω τι συνέβη. Είδα μια γυναίκα να τρέχει στον δρόμο χωρίς παπούτσια. Είναι τρελό, είναι σαν να εμπόλεμη ζώνη. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για σεισμό, σχολίασε ένας άλλος.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η έκρηξη έγινε αισθητή έως και 35 οικοδομικά τετράγωνα μακριά.
Σύμφωνα με την Huffinton Post έχει καταρρεύσει και ένα ακόμα κτίριο σε μια καταστροφή η οποίοι, όπως αναφέρουν οι κάτοικο, ξυπνάει μνήμες 11ης Σεπτεμβρίου.
Η περίπτωση, πάντως, τρομοκρατικού χτυπήματος έχει αποκλειστεί σχεδόν από την πρώτη στιγμή.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...