Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πακιστάν: 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστικές επιθέσεις

Νέες επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην Πεσάβαρ και την Κουέτα του Πακιστάν προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 60, σύμφωνα με τις αρχές.


Μια επίθεση αυτοκτονίας σε προάστιο της Πεσάβαρ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, μπροστά σε ένα όχημα της αστυνομίας, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον εννέα περαστικών, μεταξύ αυτών μίας γυναίκας και ενός παιδιού, και τον τραυματισμό περίπου 30. 


Ακόμη δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν όταν μια μοτοσικλέτα στην οποία είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε ένα κολέγιο στο κέντρο της Κουέτα, πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ώρα που η κυβέρνηση του πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ έχει ξεκινήσει και πάλι από την προηγούμενη εβδομάδα συνομιλίες με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν σε μια προσπάθεια να υπάρξει μόνιμη εκεχειρία ώστε να τερματιστεί η βία που διαρκεί χρόνια.

Η επίθεση στην Πεσάβαρ πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι μεσολαβητές των Ταλιμπάν έφταναν στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν για διαβουλεύσεις με το κεντρικό συμβούλιο των Πακιστανών Ταλιμπάν (TTP) ώστε να καθορίσουν τη στρατηγική τους στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...