Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Κοινές ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ, Βουλγαρίας, Ρουμανίας στη Χερσόνησο της Κριμαίας

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun και μέρος του αμερικανικού Έκτου Στόλου που έχει τη βάση του στην Ιταλία μετέχει στις ασκήσεις με τη βουλγαρική φρεγάτα Drazki και τρία ρουμανικά πολεμικά πλοία.


Ξεκίνησαν σήμερα στη Μαύρη Θάλασσα, ακριβώς απέναντι από τη Χερσόνησο της Κριμαίας, οι κοινές ασκήσεις των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.


Ειδικότερα, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun και μέρος του αμερικανικού Έκτου Στόλου που έχει τη βάση του στην Ιταλία μετέχει στις ασκήσεις με τη βουλγαρική φρεγάτα Drazki και τρία ρουμανικά πολεμικά πλοία.

Την περασμένη εβδομάδα, η είδηση ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun απέπλευσε χθες από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη με προορισμό της Μαύρη Θάλασσα σήμαινε κατά πολλούς την ενεργότερη εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στην ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι οι ναυτικές ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί πριν ξεσπάσει η κρίση στην Ουκρανία και πώς το αντιτορπιλικό θα λάβει μέρος σε γυμνάσια με βουλγαρικές και ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις, τα οποία είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Μάλιστα,, με νέα ανακοίνωσή τους έστειλαν μήνυμα αποφασιστικότητας στα μέλη του ΝΑΤΟ που διατυπώνουν ανησυχίες για τις προθέσεις της Ρωσίας απέναντι στις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία κοντά στα ουκρανικά σύνορα και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Πολωνίας.

Το βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι οι ασκήσεις άρχισαν με καθυστέρηση μιας ημέρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι μια κοινή ναυτική άσκηση της BLACKSEAFOR, η οποία θα πραγματοποιείτο υπό τη διοίκηση του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού από 28 Μαρτίου έως 15 Απριλίου ακυρώθηκε.

Σημειώνεται ότι η BLACKSEAFOR ιδρύθηκε το 2001 από τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ουκρανία για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.
)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...