Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ουκρανός πρόεδρος: Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για εισβολή

Ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ υποστήριξε ότι την ώρα που ρωσικές δυνάμεις καταλάμβαναν το νότιο τμήμα της Κριμαίας, την περασμένη εβδομάδα, άλλες μονάδες συγκεντρώνονταν στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας


Τους φόβους του ότι οι Ρωσικές δυνάμεις που συγκεντρώνονται στα ρωσοουκρανικά σύνορα «είναι έτοιμες για εισβολή» διατύπωσε σε συνέντευξή του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.


Στην ίδια συνέντευξη ο Τουρτσίνοφ εξέφρασε, όμως, την πίστη του ότι οι διεθνείς προσπάθειες θα μπορούσα να βάλουν ένα τέλος στην επιθετική τακτική της Μόσχας και να αποτρέψουν τον κίνδυνο του πολέμου.

Υποστήριξε, δε, ότι την ώρα που ρωσικές δυνάμεις καταλάμβαναν το νότιο τμήμα της Κριμαίας, την περασμένη εβδομάδα, άλλες μονάδες συγκεντρώνονταν στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας «έτοιμες για εισβολή ανά πάσα στιγμή στο έδαφος της Ουκρανίας».

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τον πόλεμο και στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας» συνέχισε προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...