Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κάιρο: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες και συλληφθέντες σε συγκρούσεις

Οι διαδηλωτές πυροβολούσαν και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν καθώς υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κάιρο και σε πολλές άλλες πόλεις της Αιγύπτου την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε οδομαχίες με τους αστυνομικούς στη συνοικία Αλ Μάσκιν του Καΐρου ενώ άλλος ένας έχασε τη ζωή του στην Αμπασίγια. Οι διαδηλωτές πυροβολούσαν και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έγιναν 47 συλλήψεις μελών της Αδελφότητας.
Συνολικά, σε όλη τη χώρα, τραυματίστηκαν 48 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από σκάγια στο Σουέζ.

Σε τουλάχιστον δύο συνοικίες του Καΐρου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα της αστυνομίας.
Η κατάσταση στην Αίγυπτο παραμένει τεταμένη από το περασμένο καλοκαίρι, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της νέας κυβέρνησης που χαρακτήρισε την οργάνωσή τους «τρομοκρατική» τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Αδελφότητα υποστηρίζει ότι αντιστέκεται ειρηνικά απέναντι στο στρατιωτικό πραξικόπημα -όπως το αποκαλεί- εναντίον ενός ελεύθερα εκλεγμένου ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...