Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συλλήψεις ξένων δημοσιογράφων στη Λιβύη, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις

Δύο εργαζόμενοι για το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν Press TV συνελήφθησαν στη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Την ίδια ώρα, μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών στη χώρα.

Ο δημοσιογράφος Νίκολας Ντέιβις και ο εικονολήπτης Γκάρεθ Μοντγκόμερι-Τζόνσον συνελήφθησαν στη Μιζουράτα και έχουν μεταφερθεί σε φυλακή της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Press TV. Το δίκτυο δεν έδωσε καμία άλλη πληροφορία για τους συλληφθέντες δημοσιογράφους, που πιστεύεται ότι είναι Βρετανοί υπήκοοι.

Την ίδια ώρα, στη νότια Λιβύη ξανάρχισαν οι συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων φυλών, παρά την παρέμβαση του στρατού προκειμένου να σταματήσουν οι μάχες. Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες στην πόλη Κούρα, κοντά στα σύνορα της Λιβύης με το Τσαντ και το Σουδάν.

Την Πέμπτη ο αρχηγός των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων Γιούσεφ αλ-Μανγκούς δήλωσε ότι ο στρατός παρενέβη για να σταματήσει τις συγκρούσεις, όμως σήμερα εκπρόσωποι των δύο αντίπαλων φυλών της Κούφρα, των Τίμπου και των Ζουάι, είπαν ότι η μεταξύ τους διαμάχη δεν έχει τελειώσει.

«Οι Τίμπου λεηλάτησαν σπίτια και έκλεψαν αυτοκίνητα, έπρεπε να αμυνθούμε», σημείωσε ο Αντελμπαρί Ιντρίς, της φυλής των Ζουάι. «Ο στρατός δεν έχει κάνει τίποτα», κατήγγειλε.

Ο Ίσα Άμπντελ Ματζίντ, ο επικεφαλής των ενόπλων Τίμπου, επιβεβαίωσε ότι ξανάρχισαν οι συγκρούσεις αλλά υποστήριξε ότι μέλη της φυλής του δέχτηκαν επίθεση στα δυτικά προάστια της Κούφρα και ότι υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Την Πέμπτη ορισμένοι από τους τραυματίες των πρόσφατων συγκρούσεων μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Τρίπολης με αεροσκάφος της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου. Άλλοι νοσηλεύονται σε κλινικές στη Βεγγάζη και την Ατζνταμπίγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...