Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εντοπισμός δεκάδων πτωμάτων στην Χομς

Burnt car 17 April 2011 Banias Syria
(Photo credit: syriana2011)
Σύροι ακτιβιστές ανέφεραν σήμερα ότι εντοπίστηκαν τα πτώματα τουλάχιστον 62 ανθρώπων κοντά στην πολιορκημένη πόλη Χομς, όμως η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί.
Σύμφωνα με ορισμένους ακτιβιστές, πρόκειται για ολόκληρες οικογένειες από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ που απήχθησαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή, η οποία βομβαρδίζεται ανηλεώς εδώ και τρεις εβδομάδες.
«Χθες το βράδυ σε ένα σημείο ελέγχου σταμάτησαν τις οικογένειες που έφευγαν από το Μπάμπα Αμρ και απήγαγαν 62 άτομα. Σήμερα το πρωί βρέθηκαν τα πτώματά τους σε μια περιοχή που παραμένει πιστή στον Άσαντ», είπε ο Αμπού Μπάκερ.
Άλλοι ακτιβιστές ωστόσο υποστήριξαν ότι πρόκειται για Αλαουίτες, μέλη δηλαδή της θρησκευτικής μειονότητας στην οποία ανήκει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Συρίας.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι παραμένουν εγκλωβισμένοι 

Οι διαπραγματεύσεις και οι προετοιμασίες για την απομάκρυνση των ξένων δημοσιογράφων που έχουν μπλοκαριστεί στη συνοικία Μπάμα Αμρ της πόλης Χομς δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα, ανέφερε δυτική διπλωματική πηγή από τη Δαμασκό.
Οι ξένοι δημοσιογράφοι παραμένουν στην περιοχή όμως τρεις Σύροι τραυματίες μεταφέρθηκαν εκτός της πόλης με ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού.
Εκπρόσωποι της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου βρίσκονται μέσα στο Μπάμπα Αμρ, όπως έγινε γνωστό από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη. «Στόχος τους είναι να προσφέρουν βοήθεια και να απομακρύνουν όσους πρέπει να μεταφερθούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής, Χισάμ Χάσαν. Οι εθελοντές έχουν μαζί τους ιατρικό εξοπλισμό για να μπορέσουν να φροντίσουν τους τραυματίες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...