Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Έτοιμοι για πυρ: Ρώσοι πολιορκούν ουκρανική βάση – «Τους περιμένουμε» λένε οι Ουκρανοί

Ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει μία ουκρανική αεροπορική βάση στην Κριμαία και επέδωσαν τελεσίγραφο στις δυνάμεις που εδρεύουν εκεί να παραδοθούν, δήλωσε σήμερα ο υποδιοικητής της βάσης στο Μπελμπέκ, κοντά στην Σεβαστούπολη.


Η βάση, πάνω στην οποία κυματίζει η ουκρανική σημαία με το γαλάζιο και κίτρινο χρώμα, είναι μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον ουκρανικό έλεγχο μετά την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.


"Τα ρωσικά στρατεύματα στο αεροδρόμιό μας μάς έδωσαν μία ώρα για να παραδοθούμε διαφορετικά θα ξεκινήσουν έφοδο. Δεν πάμε πουθενά, ας δούμε τι θα είναι αυτή η έφοδος", δήλωσε στο Ρόιτερς ο Όλεγκ Ποντοβάλοφ.

Το τελεσίγραφο επρόκειτο να λήξει στις 1230 GMT, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις εφόδου από τις ρωσικές δυνάμεις.

Λίγο νωρίτερα, περίπου 200 φιλορώσοι εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Νοβοφεντόριβκα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πλήθος εισέβαλε στη βάση και άρχισε να σπάει τα παράθυρα, ενώ οι ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο χώρο επιχείρησαν να αντιδράσουν με ρίψεις καπνογόνων στους εισβολείς.

Η Ρωσία ανακήρυξε πριν από λίγο την Κριμαία τμήμα της περιοχής στρατιωτικού ελέγχου της. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε ότι η ρωσική σημαία υψώθηκε σε 147 στρατιωτικές μονάδες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία καθώς και σε 54 από τα 67 πλοία του ουκρανικού στόλου.

Το υπουργείο προσθέτει ότι λιγότεροι από 2.000 από τους τουλάχιστον 18.000 ουκρανούς στρατιώτες επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Κριμαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...