Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συρία: Επιχειρήσεις στρατού και Χεζμπολάχ κατά ανταρτών με έξι νεκρούς

Βομβαρδισμοί και από την πολεμική αεροπορία 


Η συριακή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε την Παρασκευή σειρά επιδρομών κοντά στο Γιάμπρουντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι ανθρώπους στην περιοχή, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, η οποία θεωρείται προπύργιο των ανταρτών.


Το πρωί, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έγιναν έξι αεροπορικές επιδρομές, ενώ αργότερα ελικόπτερα προχώρησαν σε ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά σε πολλές συνοικίες της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνδρες και μία γυναίκα.

Την Πέμπτη τουλάχιστον 17 σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση ανδρών της σιιτικής ισλαμιστικής Χεζμπολάχ και των συριακών δυνάμεων ασφαλείας για τον έλεγχο των λόφων γύρω από το Γιάμπρουντ.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana έκανε λόγο για «σειρά επιχειρήσεων» στο Γιάμπρουντ και τα περίχωρά του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι μάχες, στις οποίες εμπλέκεται ενεργά η λιβανική Χεζμπολάχ, έχουν ως στόχο να αποκλείσουν τη διείσδυση ανταρτών από το συριακό έδαφος στον Λίβανο και ιδίως στη σουνιτική πόλη Άρσαλ, στην κοιλάδα Μπεκάα.

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον της παγιδεύονται με εκρηκτικά στο Γιάμπρουντ και κατόπιν στέλνονται στο Λίβανο μέσω της Άρσαλ.

Στο Λίβανο, τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από το συριακό έδαφος έπεσαν κοντά στις πόλεις Λάμπουε και Νάμπι Ότμαν, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις ανέλαβε με μήνυμά του στο Twitter το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αντίποινα για τις πρωινές αεροπορικές επιδρομές στο Γιάμπρουντ.

Στην επαρχία Χάμα, εξάλλου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 στρατιώτες και εννέα αντάρτες σε βίαιες συγκρούσεις για τον έλεγχο της πόλης Μόρεκ, η οποία βρίσκεται πάνω σε δρόμο στρατηγικής σημασίας ο οποίος συνδέει την πόλη Χάμα με την επαρχία Ιντλίμπ.
Ο συριακός στρατός προσπαθεί να ανακαταλάβει το Μόρεκ που ελέγχεται εδώ και έναν μήνα από τους αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...