Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πανηγυρίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ την «επιστροφή της Κριμαίας»

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαιρετίζουν σχεδόν όλα την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας να αποσχισθούν από την Ουκρανία και να ενωθούν με τη Ρωσία. «Δόξα στην Κριμαία» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της «Κομερσάντ».


«Η Κριμαία επιστρέφει στη Ρωσία!» εκφράζει τον ενθουσιασμό της στην πρώτη σελίδα της η λαϊκή εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».


Η «Ιζβέστια» γράφει: «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους, είμαστε ευτυχείς», κάνοντας λόγο για «ένωση καρδιών».

Στο διαζύγιο της Κριμαίας από την Ουκρανία αναφέρεται η «Μοσκόφσκι Κομσομόλετς», ενώ η «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα» εκτιμά πως το δημοψήφισμα έδωσε «αδιαμφισβήτητες απαντήσεις».

Η εφημερίδα «Νόβιε Ιζβέστια» προειδοποιεί πάντως ότι «ο ενθουσιασμός στην Κριμαία μπορεί να μεταμορφωθεί σε δυνατό χανγκόβερ».

«Δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο από την εποχή της ΕΣΣΔ» υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της η οικονομική εφημερίδα «Βεντομόστι».

Η Κριμαία είναι ένα ώριμο αχλάδι που έπεσε μόνο του στα χέρια μας, είναι ο τίτλος του ενημερωτικού ιστότοπου gazeta.ru.

Σε μια από τις σπάνιες «παραφωνίες», η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Νόβαγια Γκαζέτα» δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της μια φωτογραφία από τη διαδήλωση του Σαββάτου στη Μόσχα, όπου περίπου 50.000 άνθρωποι έκαναν πορεία κατά της προσάρτησης της ουκρανικής χερσονήσου και εναντίον της πολιτικής του Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...