Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΚΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Ουκρανική πρεσβεία

Εξέφρασε την ανησυχία του για τα γεγονότα των ημερών


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία ιδεολογικών απογόνων των ναζί στη διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του κόμματος, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Γιώργο Τούσσα και τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, σε συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Ουκρανίας, Βλ. Σκουρώφ, εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του ΚΚΕ για τις επικίνδυνες εξελίξεις που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία, όπου μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στη διακυβέρνηση της χώρας έχουν αναρριχηθεί αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, καθώς και ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί.   


Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε τους βανδαλισμούς σε αντιφασιστικά μνημεία, αγάλματα του Λένιν και άλλα σοβιετικά μνημεία, τις απαράδεκτες προκλήσεις και επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών, τα σχέδια απαγόρευσης της δράσης του Κομουνιστικού Κόμματος στην Ουκρανία και της κομμουνιστικής ιδεολογίας.  

Επίσης, η αντιπροσωπεία του κόμματος ανέδειξε τον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στη δρομολόγηση αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, τους ανταγωνισμούς με τη Ρωσία και τη σημασία ο ουκρανικός λαός να καταδικάσει τη νέα ουκρανική κυβέρνηση και να χαράξει τον δρόμο της ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.  

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμανε ότι ο ουκρανικός λαός διαθέτει άλλωστε την ιστορική εμπειρία και μνήμη από τα χρόνια του σοσιαλισμού, που οι λαοί της ΕΣΣΔ συμβίωναν σε καθεστώς ειρήνης και ευημερίας.  

Ο πρέσβης της Ουκρανίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση την καταγγελία του ΚΚΕ και τα αιτήματα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...