Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ιράκ: Στόχος οι χριστιανοί σε βομβιστικές επιθέσεις ανήμερα Χριστουγέννων με 40 νεκρούς

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ, η πιο πολύνεκρη εκ των οποίων έγινε στη Βαγδάτη όπου ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη την ώρα που δεκάδες πιστοί έβγαιναν από μια εκκλησία μετά τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.


Η πιο αιματηρή επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή της Ντούρα, στη νότια Βαγδάτη, όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη την ώρα που έβγαιναν από την εκκλησία οι χριστιανοί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 24 άνθρωποι. Άλλες δύο βόμβες εξερράγησαν σε μια πολυσύχναστη αγορά της ίδιας συνοικίας, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους.


Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σάαντ Μάαν, δήλωσε ότι "δύο βόμβες εξερράγησαν στην αγορά της Ντούρα σκοτώνοντας 35 και τραυματίζοντας 56 ανθρώπους", τονίζοντας ότι στόχος ήταν η αγορά και όχι η κοντινή εκκλησία, όπως είχαν αναφέρει οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Η ζώνη που μπήκε στο στόχαστρο είναι μια περιοχή όπου συνυπάρχουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι", πρόσθεσε ο Μάαν.

Από την πλευρά του ο Χαλδαίος πατριάρχης Λουί-Ραφαέλ Σάκο είπε ότι στόχος της επίθεσης ήταν "μια φτωχική περιοχή κοντά στην εκκλησία της Ντούρα" ενώ η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις επιθέσεις. Οι χριστιανοί στο Ιράκ έχουν μπει "στο στόχαστρο τρομοκρατών εδώ και πολλά χρόνια, όπως και πολλοί άλλοι αθώοι Ιρακινοί", ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ανακοίνωση αυτή.

Νωρίτερα, επίσης στη νότια Βαγδάτη, μια βόμβα έπληξε ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε σιίτες προσκυνητές, σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας οκτώ από αυτούς.

Στα δυτικά του Τικρίτ, 150 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικής περιπόλου και σκότωσαν τρεις αστυνομικούς, ενώ στο Ισάκι στα βόρεια της πρωτεύουσας, εξερράγη μια βόμβα κοντά σε ποδοσφαιρικό γήπεδο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...