Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ιταλία: Φίλησε στο κράνος αστυνομικό των ΜΑΤ και κατηγορείται για χρήση σεξουαλική βίας

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατηγορείται ιταλίδα φοιτήτρια που φίλησε στο κράνος αστυνομικό των ιταλικών ΜΑΤ στη διάρκεια διαδήλωσης τον περασμένο μήνα. 


Η φωτογραφία του φιλιού που έδωσε η 20χρονη διαδηλώτρια Νίνα ντε Τσίφρε στον αστυνομικό Σαλβατόρε Πιτσιόνε έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης και θεωρήθηκε σύμβολο ειρηνικής διαμαρτυρίας.


Η διαδήλωση διαμαρτυρίας αφορούσε την επέκταση μίας σιδηροδρομικής γραμμής στη βόρεια Ιταλία, η οποία θα μειώσει τον χρόνο διαδρομής Μιλάνο-Παρίσι από επτά σε τέσσερις ώρες.

Η ένωση ιταλών αστυνομικών κατήγγειλε το γεγονός στους εισαγγελείς του Τορίνο.

«Κατηγορούμε τη διαδηλώτρια για χρήση σεξουαλικής βίας και προσβολή δημόσιου λειτουργού. Αν την είχε φιλήσει ο αστυνομικός, θα είχε ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος», λέει ο Φράνκο Μακάρι, γενικός γραμματέας της ένωσης αστυνομικών.

«Αν την είχα αγγίξει εγώ, θα γινόταν έξαλλη. Γιατί εμείς να ανεχτούμε τη δική της συμπεριφορά;», προσθέτει ο ίδιος και συνεχίζει: «Ναι, ένα φιλί είναι θετικό γεγονός. Όμως, σε αυτό το πλαίσιο, ανάμεσα σε αυτά τα δύο άτομα, ήταν απλά κίνηση ασέβειας».

Όπως έγινε γνωστό, η διαδηλώτρια δεν έμεινε μόνο στο φιλί της φωτογραφίας, αλλά στη συνέχεια, έγλειψε τα δάχτυλά της και τον άγγιξε στο στόμα.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός της φωτογραφίας δήλωσε ότι «όταν φορώ τη στολή μου, αντιπροσωπεύω την αστυνομία και έχω υποχρέωση να μην απαντήσω σε προκλήσεις. Το σημαντικό είναι τελικά, ότι η διαδήλωση έληξε ειρηνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...