Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ιδιωτικό μήνυμα στον Πάπα απέστειλε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ

Ιδιωτικό μήνυμα στον πάπα Φραγκίσκο έχει στείλει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε το Σάββατο το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος.


«Η αντιπροσωπεία έφερε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Άσαντ για τον Άγιο Πατέρα και επεξήγησε τη θέση της συριακής κυβέρνησης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Είναι η πρώτη φορά, από ό, τι είναι γνωστό, που ο αλ-Άσαντ στέλνει απευθείας μήνυμα στον ποντίφικα αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011. Ο πάπας Φραγκίσκος έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση. Η τελευταία έκκλησή του μάλιστα ήταν ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Πηγές του Βατικανού δήλωσαν πως το μήνυμα είναι πιθανό να περιλαμβάνει τη θέση της Συρίας ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που αναμένεται να αρχίσουν στις 22 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη. Το Βατικανό, που έχει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη, εκπροσωπείται επίσης στους οργανισμούς του ΟΗΕ που εδρεύουν στη Γενεύη.

Το Βατικανό ανέφερε επίσης πως μια συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Τζόζεφ Σουέιντ είχε συνομιλίες στο Βατικανό με τον υπουργό Εξωτερικών του πάπα, αρχιεπίσκοπο Πιέτρο Παρολίν και τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων, αρχιεπίσκοπο Ντομινίκ Μαμπέρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...