Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Κάιρο: Συλλήψεις Αδελφών Μουσουλμάνων μετά την κήρυξη της οργάνωσης ως τρομοκρατικής

Τους κατηγορούν ότι ευθύνονται για την επίθεση βομβιστή-καμικάζι - Η σύλληψη των δεκαέξι ατόμων έγινε στην επαρχία Σαρκίγια κοντά στο Δέλτα του Νείλου

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε δεκαέξι άτομα που είναι υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων με την κατηγορία ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση. Είναι οι πρώτες συλλήψεις που γίνονται με αυτή την κατηγορία αφότου η οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων κηρύχτηκε από τις αιγυπτιακές αρχές τρομοκρατική οργάνωση την Τετάρτη.

Η σύλληψη των δεκαέξι ατόμων έγινε στην επαρχία Σαρκίγια κοντά στο Δέλτα του Νείλου με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα όπως "την προώθηση της ιδεολογίας των Αδελφών Μουσουλμάνων, την διανομή φυλλαδίων υπέρ της οργάνωσης και υποκίνηση της βίας εναντίον του στρατού και της αστυνομίας".

Η κυβέρνηση της χώρας που υποστηρίζεται από τον στρατό κήρυξε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους τρομοκρατική οργάνωση και τους κατηγορεί ότι είναι υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση καμικάζι  εξαιτίας της οποίας βρήκαν τραγικό θάνατο δεκαέξι άτομα την περασμένη Τρίτη. Πάντως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι καταδίκασαν αυτή την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...