Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ουκρανία: Η κυβέρνηση άφησε απλήρωτους τους δημοσίους υπαλλήλους

Θα δράσει εκδικητικά, επειδή η αντιπολίτευση διέκοψε τη συζήτηση που αφορούσε στην έγκριση πληρωμής των μισθών τους

Χωρίς μισθό θα μείνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ουκρανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Μίκολα Αζάροφ, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, εκδικητικά θα δράσει η ουκρανική κυβέρνηση, αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου τομέα απλήρωτους, επειδή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στο Κίεβο, η αντιπολίτευση διέκοψε τη συζήτηση που αφορούσε στην έγκριση πληρωμής των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Μίκολα Αζάροφ δήλωσε χαρακτηριστικά: "Την Πέμπτη, βουλευτές της αντιπολίτευσης παρενέβησαν παράνομα, κατά την προσφιλή τους συνήθεια και διέλυσαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Κιέβου. Η κυβέρνηση είχε πάρει την απόφαση να χορηγήσει επιπλέον 130 εκατομμύρια UAH από τον κρατικό προϋπολογισμό ως επιχορήγηση για την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, αλλά η απόφαση έπρεπε να εγκριθεί από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διεκόπη.Επομένως, οι δημόσιοι υπάλληλοι της πρωτεύουσας, δεν θα λάβουν τους μισθούς τους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Οι γιατροί, οι δάσκαλοι, οι οδηγοί τρόλεϊ, τραμ, λεωφορείων και οι κρατικοί υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς χρήματα πριν από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς", κατέληξε ο Αζάροφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...