Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ποια είναι η νεαρή που γδύθηκε στην Αγία Τράπεζα της Κολονίας

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε επιδείξει τα κάλλη της στον Πούτιν

Ο γερμανικός Τύπος την αποκαλεί "Η Ιωσηφίνα της Κολονίας". Όμως, το ποίμνιο της καθολικής εκκλησίας στη γερμανική πόλη την αποκαλεί "βλάσφημη" καθώς την ώρα που ο καθολικός επίσκοπος εκφωνούσε το κήρυγμά του, η Ιωσηφίνα, μόλις 20 Μαίων, ανέβηκε τόπλες στην Αγία Τράπεζα για να διαμαρτυρηθεί κατά της σεξιστικής συμπεριφοράς της Εκκλησίας.


Η Ιωσηφίνα Βιτ, φοιτήτρια Φιλοσοφίας από το Αμβούργο, βρισκόταν στην πρώτη σειρά λίγο πριν προσεγγίσει τον Γερμανό καρδινάλιο Γιοαχιμ. Στο γυμνό της κορμί της είχε γράψει με μαύρη μπογιά "Είμαι ο Θεός". Υψώνοντας τα χέρια της, η Ιωσηφίνα αναφώνησε: "Πιστεύω στην ελεύθερη και χειραφετημένη γυναίκα". Η γυμνή διαμαρτυρία της Ιωσηφίνας έγινε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό της πόλης.

Οπως υποστηρίζει η εφημερίδα "Bild", o Γερμανός καρδινάλιος παρέμεινε ψύχραιμος, έως ότου το προσωπικό του ναού να απομακρύνει την κοπέλα από τον Καθεδρικό.

Η Ιωσηφίνα είναι μία δημοφιλής ακτιβίστρια της Femen, της οργάνωσης που είναι γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες της . Οργώνει την Ευρώπη και όχι μόνο. Πριν από λίγους μήνες, ήταν στην Τυνησία για να υπερασπιτεί την Αμίνα, την πρώτη Τυνήσια Femen τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφνιαστεί επί μήνες ενώ η ίδια έχει δεχτεί απειλές για την ζωή της.



"Η Εκκλησία συμπεριφέρεται στους ανθρώπους όπως και πριν δύο χιλιάδες χρόνια", υποστηρίζει η Βιτ και προσθέτει: "Η Εκκλησία θέλει να μας υποδεικνύει τι είναι το σωστό και τι είναι το λάθος".

Η φοιτήτρια Φιλοσοφίας αντιδρά για τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζει η κοινωνία.

"Στο κρατητήριο, όπου έχω βρεθεί αρκετές φορές, οι αστυνομικοί με αντιμετωπίζουν σαν να είμαι μία του δρόμου", εξηγεί.

Η 20χρονη φοιτήτρια ήταν, μάλιστα μία από τις πέντε ακτιβίστριες της Femen που είχαν «επιτεθεί» στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια έκθεσης στο Ανόβερο, τον περασμένο Μάιο. Η Ιωσηφίνα δεν μπορεί ακόμα να ξεχάσει την αντίδραση του Ρώσου προέδρου στο Βερολίνο όταν μαζί με άλλες τέσσερις Femen, εμφανίστηκαν μισόγυμνες μπροστά στον Πούτιν.

"Οταν μας είδε να διαδηλώνουμε, ο Ρώσος πρόεδρος σάστισε...".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...