Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Λίβανος: Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ο πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος

Ομάδα επτά γενειοφόρων τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι - Τον γλίτωσε συνεργάτης που τον συνόδευε

Δολοφονική επίθεση από ομάδα φανατικών ισλαμιστών, δέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Λίβανο, ο πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος «Ανατολή» κ. Δημήτρης Αλ Χούρι. 


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Αλ Χούρι, δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα επτά ατόμων με γενειάδα, εκπρόσωποι του κόμματος μιλούν για ισλαμιστές φονταμενταλιστές, οι οποίοι επιχείρησαν να τον βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο που επέβαινε, χτυπώντας τον με αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι και στο λαιμό. Τα χειρότερα απεφεύχθησαν, με την άμεση παρέμβαση φίλου και συνεργάτη που συνόδευε τον κ.Αλ Χούρι, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή, και το θύμα να διακομιστεί αιμόφυρτο σε κοντινό νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

Η επίθεση κατά του επικεφαλής του ελληνορθόδοξου κόμματος «Ανατολή», έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη και οπαδοί του  έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Βηρυτό, απαιτώντας την απελευθέρωση των δώδεκα απαχθεισών Ελληνοροθόδοξων Μοναζουσών από τη Μααλούλα, όπως επίσης την απελευθέρωση του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Παύλου και του Σύρου Αρχιεπισκόπου Ιωάννου αντίστοιχα, από το Χαλέπι οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται, μήνες μετά την απαγωγή τους, πιθανότατα από ισλαμιστές αντάρτες.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο εκπρόσωπος του ελληνορθόδοξου κόμματος της «Ανατολής» στην Ευρώπη κ.Σιμόν Σάαντ, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η αραβόφωνη πύλη  «Libanon Files». «Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας. Ο στόχος τους ήταν καθαρά δολοφονικός. Πριν από τη διαμαρτυρία μας έξω από την τουρκική πρεσβεία, είχαμε δεχτεί πολλές απειλές. Φοβόμαστε πλέον τα χειρότερα» δήλωσε ο ίδιος.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο πρόεδρος του ελληνορθόδοξου κόμματος «Ανατολή», είχε μιλήσει στο protothema.gr, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής, που βρίσκονται μεταξύ των πυρών των αντιμαχομένων πλευρών και αποτελούν στόχο φανατικών ισλαμιστών.  «Η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στην Αίγυπτο, απέφερε την πλήρη καταστροφή  70 εκκλησιών και δεκάδων σπιτιών Χριστιανών της χώρας. Το ίδιο σκηνικό βλέπουμε στη Συρία, όπου 160.000 Χριστιανοί εκτοπίστηκαν ήδη από την περιοχή του Χομς” δήλωσε, επισημαίνοντας με νόημα : “Είμαστε σήμερα εδώ όχι για να θρηνήσουμε για το παρελθόν, αλλά για να μην κλάψουμε για το μέλλον» είχε δηλώσει ο ίδιος, επισημαίνοντας τις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων αλλά και το μένος των Ισλαμιστών, που θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρίας σε Αίγυπτο και Συρία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, και ούτε από την ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό, για την επίθεση που δέχτηκε ο εκπρόσωπος των Ορθοδόξων του Λιβάνου, που αυτπροσδιορίζονται ως Ρουμ Ορτοντόξ δηλ. Ελληνορθόδοξοι.

Όσοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Ελληνορθόδοξο κόμμα «Ανατολή» στην επίσημη ιστοσελίδα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...