Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Βαγδάτη: 57 νεκροί αντάρτες από επίθεση του ιρακινού στρατού

Οι νεκροί αντάρτες φέρεται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, που βρίσκονται σε σύγκρουση με τη σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ


Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε μια σειρά βομβιστικών και άλλων επιθέσεων στην περιοχή της Βαγδάτης, ενώ την ίδια στιγμή οι ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν 57 ισλαμιστές μαχητές στην επαρχία Ανμπάρ. 


Δώδεκα εκ των αμάχων πολιτών σκοτώθηκαν όταν εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα εξερράγησαν, στις συνοικίες Μαχμουντίγια, Μπαλαντιγιάτ και Χουρίγια. Επίσης, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ενόπλους στην περιοχή Μπακούμπα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη. Εξάλλου, η αστυνομία εντόπισε τα πτώματα τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, στην περιοχή της δυτικής Βαγδάτης, τα οποία έφεραν σημάδια βασανισμού και είχαν εκτελεστεί με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Το υπουργείο Αμυνας σχολίασε ότι οι περισσότεροι ισλαμιστές είχαν σκοτωθεί στα περίχωρα της πόλης Ραμαντί, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι νεκροί αντάρτες φέρεται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε, που βρίσκονται σε σύγκρουση με τη σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...