Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Συρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί στο Χαλέπι - Ανάμεσά τους 11 παιδιά

Οι κάτοικοι των συνοικιών ξεκίνησαν να φεύγουν πριν τρεις ημέρες, καθώς αυξάνονταν οι επιθέσεις με βαρέλια με εκρηκτικά - Ιανουάριος με 5.794 νεκρούς


Τη Δευτέρα τουλάχιστον 26 άτομα, μεταξύ τους και έντεκα παιδιά, σκοτώθηκαν στο Χαλέπι από νέους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επεσήμανε ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας του συριακού εμφυλίου, που διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια.


Δώδεκα άνδρες, έντεκα παιδιά και τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές του στρατού που είχαν για τρίτη ημέρα στόχο συνοικίες του Χαλεπιού που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι επιδρομές αυτές, που πραγματοποιούνται ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα προελαύνουν προς τα ανατολικά και τα βόρεια της πόλης, προκάλεσαν μαζική έξοδο των κατοίκων του Χαλεπιού, επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν. «Οι κάτοικοι των συνοικιών ξεκίνησαν να φεύγουν πριν τρεις ημέρες, καθώς αυξάνονταν οι επιθέσεις με βαρέλια με εκρηκτικά», διευκρίνισε ο Άμπντελ Ραχμάν.

«Κάποιοι έφυγαν για την Τουρκία, αλλά πολλοί άλλοι δεν έχουν πού να πάνε, εκτός από τις δυτικές συνοικίες της πόλης οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος και άλλες περιοχές του Χαλεπιού όπου σημειώνονται μάχες μεταξύ των εξεγερμένων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ)», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ιανουάριος με 5.794 νεκρούς

Στο μεταξύ το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο αιματηρός μήνας του εμφύλιου στη Συρία, με 5.794 καταγεγραμμένους νεκρούς. Η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει έδρα το Λονδίνο, διευκρίνισε ότι 1.732 από τους νεκρούς ήταν πολίτες, εκ των οποίων 358 παιδιά.

Περίπου 2.546 μαχητές των ανταρτών σκοτώθηκαν το μήνα αυτό, πολλοί εξ αυτών σε μαχητές μεταξύ του ΙΚΙΛ και αντίπαλων ομάδων. Επιπλέον σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.486 στρατιώτες του τακτικού στρατού και μαχητές πολιτοφυλακών που πολεμούσαν στο πλευρό του. Τριάντα σοροί δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...