Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Παραιτήθηκε υφυπουργός της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι

O πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αντιμετώπισε την πρώτη παραίτηση από την κυβέρνησή του

Ο πολιτικός της ιταλικής Κεντροδεξιάς, Αντόνιο Τζεντίλε, έκανε γνωστό ότι αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από τα καθήκοντα του υφυπουργού Μεταφορών στον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.


Ο Τζεντίλε, ο οποίος κατάγεται από την Καλαβρία, στην Κάτω Ιταλία, σύμφωνα με σειρά άρθρων του ιταλικού Τύπου στο παρελθόν φέρεται να είχε ασκήσει πιέσεις στην τοπική εφημερίδα L' Ora di Calabria ώστε να μην δημοσιευθεί η είδηση ότι ο γιος του επρόκειτο να λάβει κλήση σε απολογία από την δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, μάλιστα, φέρεται να κατάφερε να σταματήσει την εκτύπωση του φύλλου της συγκεκριμένης εφημερίδας στην οποία θα δημοσιευόταν το άρθρο για τον γιο του.

«Κάποιοι προσπάθησαν να βρουν δικαιολογίες και να προχωρήσουν σε στημένες επιθέσεις για να με υποβάλουν σε ένα ασύλληπτο λιντσάρισμα», αναφέρει στην επιστολή του ο Τζεντίλε, στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς.

Την παραίτηση του Ιταλού υφυπουργού είχαν ζητήσει πιεστικά τις τελευταίες ημέρες το Κίνημα Πέντε Αστέρων, η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία αλλά και η Λέγκα του Βορρά.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι περιορίσθηκε στο να ανακοινώσει ότι σέβεται «την απόφαση του Αντόνιο Τζεντίλε».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...