Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκία: «Ναι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος λέει το 60%

Περίπου το 60% των Τούρκων ψηφοφόρων είπε «ναι» στην αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα δώσει περισσότερη δύναμη στο ισλαμικό-συντηρητικό κόμμα απέναντι στην αντιπολίτευση και τον στρατό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

Οι εκτιμήσεις του τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης NTV βασίζονται στο περίπου 70% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί και δίνουν ένα μεγάλο προβάδισμα στο "ναι" με το 59% των ψήφων, έναντι ενός 41% για το "όχι".

Το CNN-Turk κάνει μια προβολή που δίνει ένα 57% στο "ναι".




Συμπλοκές των δυνάμεων ασφαλείας με Κούρδους

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας μεταξύ ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων ακτιβιστών που έχουν απευθύνει έκκληση για αποχή από το σημερινό δημοψήφισμα, ενώ ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης κοντά στην πόλη Σιίρτ.

«Η τουρκική δημοκρατία βρίσκεται σε σημείο καμπής σήμερα, περνάμε σημαντικές εξετάσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αφού ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη.

Η ψήφος των Κούρδων μπορεί να έχει αποφασιστική σημασία σε μία σκληρή εκλογική μάχη. Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η έκκληση για αποχή δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις, εκτός από την περιφέρεια Χακάρι στα σύνορα με το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...